вторник, 25 септември 2012 г.

Прилеп

Източник: Прилеп на една кука
(изисква се регистрация)
Автор: Никоми - Благодаря за страхотната играчка!

Промених му дизайна на физиономията, оригиналът не ми допадаше. С този розов нос ми харесва повече. Получи се 12-сантиметров Страшник, който добре ще се впише за наближаващия Хелоуин.
Другото би трябвало да представлява Свещ :) Поне такава ми беше първоначалната идея. Надявам се да съм успяла да я предам :)
Останалото си го знаете - акрил "Мимоза", силиконов пух, кука № 3 и няколко часа медитация :)






/booooo
:)))))

петък, 21 септември 2012 г.

"Джобно" кученце



  Харесах си описанието на "Джобно кученце" с автор Светлана Мелник, което блуждаеше из нета. Моето кученце не се получи "джобно" - 14 см. не мога да нарека "джобен размер". Съвсем леееекичко промених ушите :) 100% акрил (марка "Мимоза"), пълнеж - пух, кука № 3.






вторник, 18 септември 2012 г.

Чорапи на една кука

Водена от премъдрата мисъл, че ако инките излязат прави и светът е пред свършване (а като гледам накъде отиват нещата съм склонна да започна да им вярвам), то най-доброто което мога да направя е да се науча да плета чорапи, започнах да събирам информация за плетенето на чорапи на една кука. Причините за търсене на точно такъв вид чорапи от моя страна - 1) Зима идва и чорапи си трябват; 2) двете игли ми се отдават трудно, трите игли се наговарят да ме убият, а пет игли в моите ръце нищо чудно и да успеят :))) , следователно чорапите трябва да са на една кука. Освен това се предполага хипотетично, че чорапи на една кука се плетат далеч по-лесно от чорапи на пет игли, така че е много добра идея човек да започне да се учи именно от едната кука, преди да премине на пет убийствено настроени игли.
Посъбрах информация от нета. Първо попаднах на ето тези чорапки (на английски ез.) - Чорапките на Сю  ---> изглеждат така:


После попаднах на тези (на руски ез.) - Чорапките на Sjusen


Резултатът от многото четене: 
ураааа, имам си чорапииии
:) 



Горната част и петичките на моите чорапки са по описанието на Сю. След като направих петичките, ми писна да си превеждам и я подкарах както аз си знам :)
Преждата е Nako (Nakolen) 50% вълна, 50% акрил (100 гр. 210 м.), за стандартен 38-ми размер отиде чиле и половина като разход. Плетох с кука № 3 петичките и с кука № 5 останалата част от чорапките и това не беше добра идея. Следащите чорапки ще ги плета само с един номер кука.

петък, 14 септември 2012 г.

Шапка и шал в пъстро-лилаво

Както обещах пускам снимки на шапката и шала, плетени с Alize Superlana Maxi с 25% вълна и 75% акрил, кука № 5, цвят  50690, които все пак отидоха за нечий подарък, така че тази зима няма да се кипря в пъстро-лилаво. Но се надявам да се кипря в разни други неща :)






Надявам се новата им притежателка да им се радва дълги години и да я топлят в студените зими!
Аз пък си харесах много ето това пуловерче от Дропса - Червен пуловер от ДРОПС Дизайн


Шансът да оплета нещо толкова сложно обаче засега силно клони към нулата :) Особенно когато нещата опират до две и повече игли :) Но в нета прочетох фраза, която много ми хареса: "Никога не се страхувайте да започнете нещо ново! Помнете, че Ной е бил аматьор, а Титаник е бил построен от професионалисти" :) Така че някой ден със сигурност ще му дойде реда и на този пуловер.

петък, 7 септември 2012 г.

Мече-Учениче

Защото началото на учебната година не е далече, реших да се отчета на ученическа тематика. И понеже все още съм под мечешко въздействие, се получи
Мече-Учениче
:)

Малкото мече трябваше да се научи през лятната ваканция да изчислява наличните количества овце на разните му там полянки, за да може когато порасте, да изчислява правилно Вероятностите и Първите производни, което беше наложително за Оцеляването :)
Обаче, сами разбирате, че в град овце не се срещат често, та по тази причина мечето тренираше през пролетта и лятото - с камъчета, а през есента му се стори добра идея да потренира с жълъдчета. Така то си напълни чантичката с тях, но в този момент покрай него претича една катеричка, то хукна след нея...
...и аз го хванах на една пейка :) 




























"Мимоза" (акрил), кука №2, силиконов пух, ръст 10 см.

неделя, 2 септември 2012 г.

Есен и есенно мече

Есента дойде!


А заедно с нея на бял свят се появи и едно симпатично Есенно мече :)





Плетено е с любимата акрилка "Мимоза", кука №3, пълнеж: силиконов пух, височина: 20 см., подвижни лапки. Схемата му е като на предишното мече - Плетем малко мече  Автор: Ами

Аз се забърках с разни конфетки, от любопитство да видя какво пък е това. Не спечелих първата, то като се замисля и какъв ли пък ми е шанса да спечеля, но важен е принципът на участие :)