вторник, 18 септември 2012 г.

Чорапи на една кука

Водена от премъдрата мисъл, че ако инките излязат прави и светът е пред свършване (а като гледам накъде отиват нещата съм склонна да започна да им вярвам), то най-доброто което мога да направя е да се науча да плета чорапи, започнах да събирам информация за плетенето на чорапи на една кука. Причините за търсене на точно такъв вид чорапи от моя страна - 1) Зима идва и чорапи си трябват; 2) двете игли ми се отдават трудно, трите игли се наговарят да ме убият, а пет игли в моите ръце нищо чудно и да успеят :))) , следователно чорапите трябва да са на една кука. Освен това се предполага хипотетично, че чорапи на една кука се плетат далеч по-лесно от чорапи на пет игли, така че е много добра идея човек да започне да се учи именно от едната кука, преди да премине на пет убийствено настроени игли.
Посъбрах информация от нета. Първо попаднах на ето тези чорапки (на английски ез.) - Чорапките на Сю  ---> изглеждат така:


После попаднах на тези (на руски ез.) - Чорапките на Sjusen


Резултатът от многото четене: 
ураааа, имам си чорапииии
:) 



Горната част и петичките на моите чорапки са по описанието на Сю. След като направих петичките, ми писна да си превеждам и я подкарах както аз си знам :)
Преждата е Nako (Nakolen) 50% вълна, 50% акрил (100 гр. 210 м.), за стандартен 38-ми размер отиде чиле и половина като разход. Плетох с кука № 3 петичките и с кука № 5 останалата част от чорапките и това не беше добра идея. Следащите чорапки ще ги плета само с един номер кука.

2 коментара:

  1. как се плете чорапи на 1 кука по- лесен начин

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! При начинаещите лесен начин няма. Аз съм дала линковете за описанията за чорапи на една кука на английски и на руски език, които аз съм използвала. Интернет е пълен с информация, включително и видео-клипчета, сигурна съм, че можете да изберете най-доброто за Вас описание.

    ОтговорИзтриване