понеделник, 21 април 2014 г.

Овцата Цветка

Овцата Цветка трябваше да е джи-ес-ем торбичка, но се получи малка чантичка, в която се помещава джи-ес-ем торбичка. Височината е 22 см, ширина 16 см.


Размер на вътрешната джи-ес-ем торбичка - 12.5 см. височина и 8 см. ширина. Вътрешната торбичка е направена с прежда Camilla 6/4 Madame Tricote 100% памук и кука № 2.Новото, което научих, беше ето този начин на плетене с Изтеглени бримки. Използвала съм началната част от описанието за направата на главата на ето тази Овчица. Впоследствие продължих в мащаба, който ми трябваше на мен. Ушетата и крачетата също са взети от там като замисъл как да изглеждат, но ги плетох по свое усмотрение.
Цветка е правена с различни прежди. Единственото, което не съм плела, е ширитът, с който Цветка се носи на/през рамо. Той е около 1.50 м. и е закупен от магазин.
В крачетата на Цветка съм използвала гъвкава тел, така че да могат да се огъват и мърдат. На долната снимка са материалите, които съм употребила. Телта е червеното, гъвкаво, къдраво нещо, което съм оформила като сърце. С лилава прежда под брадичката има оформено малко джобче за ключове. Главата на Цветка играе ролята на капак за чантичката и се пристяга с розовата панделка под брадичката.
Няма коментари:

Публикуване на коментар