понеделник, 20 август 2012 г.

Природно плетене

Понеже зимата не е далеко хич, "баба" се изнесе да поплете дебела зимна капа на чист въздух някъде насред природата.


Преждата е Alize Superlana Maxi с 25% вълна, другото - акрил, 100 грама (едно чиленце стига само за една капа, т.е. много бързо свършва). На етикетчето пише, че трябва да се плете с игли № 8-10, но аз я плетох с кука № 5 и доста по-добре се получи, отколкото ако я бях плела с по-дебела кука. Цветът доста ми допада (color 50690), така че ако не отиде за нечий подарък, тази зима ще се кипря в пъстро-лилаво :) На тази снимка шапото още не е доплетено и още си няма помпон дори. Мисля да плетна и едно шалче, че защо не и едни ръкавички, надявам се да мога да се похваля със цялостна снимка с всичките тях по някое време.
Между другото, ако имате книжката "Плетене на една кука for Dummies" от Сюзън Бритън и Карен Манти, издателство Алекс Софт, неясно коя година издадена, хич не вярвайте на дадените описания. Шапото като схема и описание е от там, но няма да коментирам всяческите грешки - било то преводни, било от неразбиране на разликата между висок и нисък пълнеж, било допуснатите печатни грешки, с които изобилства книжлето. Човек някак успява да се справи въпреки, а не благодарение на :)
Иначе природата си беше на място, изобилстваше си от разни природни дадености, фито- и зоо-нещица и изобщо денят си беше направо супер за плетене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар