понеделник, 1 октомври 2012 г.

Мече на Лалена

Мечоманията още не ме е напуснала. Следващото мече, което си харесах за плетене е Мечето на Лалена. Допадна ми асиметричната му физиономийка. Оказа се, че не е много лесно да се докара същата :) То някак не се и получи точно копие, мечето си се оказа с негова собствена усмивка. По някое време даже мислех да нарека произведеното от мен мече "Мече със зъбобол", толкова кривичко му изглеждаше физиономийката :)
Освен това преждата "Мимоза" се отличава с невероятно разнообразие на диаметър на нишката, така че кука № 3 доведе до получаването на 20-сантиметрово мече, на което пълнежът му прозира, по простата причина, че тази светло-бежова Мимоза се различава по дебелина от всички други Мимози и най-вероятно трябва да бъде плетена с кука № 2, че даже и по-малка, за да не се получават тези досадни дупки.  По етикет Мимозите би трябвало да се плетат дори с кука № 4, но хич не вярвайте на етикета :)
Палтенцето също ме поизпоти и реших да го направя по мързеливия начин, описан в по-ранен мой пост за палтенце на две игли. Долната част на палтенцето е взета от там, а качулката я плетох "на око", защото размерът на главата не съвпадаше. Все пак исках качулката да е по мярка на моето мече.
Като се изключат несъвпаденията по прежди, куки, размери и на моменти леко сбърканото описание, за което все пак съм благодарна :) , мисля че мечето се получи Симпатяга или поне аз си го харесвам :) Със сигурност изживяването да си направиш такова мече е доста забавно и си струва усилията.







Голата истина:





2 коментара: