неделя, 14 октомври 2012 г.

Заек "Мъките на Твореца"

В началото съществуваше една чашка за кафе (плетена на една кука) - ето я:


После дойде идеята в тази чашка кротичко да спи заек, а крачетата и ушичките му да стърчат извън чашката. Така се отпочна с направата на заек с тънички ръчички и крачета, който впоследствие получи името "Мъките на Твореца" :)
Никога не съм виждала заек, който толкова да не иска да спи в чашка за кафе. Не бях наясно и колко дълго време отнема напълването на крачета от 8 бримки със силиконов пух. Сега си мисля, че всичките му там будистки, шао-лински и други подобни монаси, нинджи и други производни направо могат да ми дишат прахта що се отнася до Проява на Търпение :) Зайчето дори получи известна кривина на гръбчето, за да може да полегне в чашката добре. Обаче то си се ококори....и се принудих да направя Заек, нележащ в чашка за кафе :) Понякога човек едно мисли, то друго излиза :)
Да Ви представя зайчето с невероятното име "Мъките на Твореца" :)




А толкова хубава идея беше да заспи в чашката....


Определено не изглежда като спящо зайче. Така че си получи очила и книжка за моркови.  И вече изглежда като Заек-Студент :)



*Мъките на твореца ми е запазена марка :) Не опитвайте нещо подобно, освен ако не желаете да се почувствате измъчени!

6 коментара:

  1. И чашката и заека много ми харесват! Възхищавам ти се на търпението при изплитането на играчките, аз много ги харесвам, но все не ми вървят.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! :) Тъкмо бях започнала да се страхувам, че сама си говоря в блога...и се плашех от момента, в който започна сама да си отговарям :))) То при тази безработица, освен да отпочна бавно и полека да клоня към съвършенство, какво ли друго бих могла да правя...Но едно е сигурно - поне за определен период от време заешките крачета ще са по-широки от 8 бримки :)))

    ОтговорИзтриване
  3. не си сама,всеки ден чета от блога ти ,харесва ми не само как плетеш ,но и как пишеш статиите:))))

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за подкрепата :) Така или иначе проекта за направата на Тилда ангел отпада, поне за близките два-три месеца, да ми се поизтрие спомена :))) А аз ще поекспериментирам още със съчетанието между плат и плетка на една кука.

    ОтговорИзтриване
  5. Me encantan los trabajos de crochet, son lindos estos pequeños animalitos, te sigo, besos.

    ОтговорИзтриване